Imma's FotoPage Album

By: Imma Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]
Friday, 1-Jan-2010 09:06 Email | Share | | Bookmark
Pindah

 
Sure my FP fans rasa pelik ke mana laa menghilangnya Imma nii dah lama tak update FB..no new pics and no new stories..

Actually to let u know..kita dah berpindah ke blogspot..paham2 jaa laa FP nii kdg2 prob nak update..anyway sesapa yg terbaca and still nak menjengah ke rumah baru kita..sila laa..kita kat sini...

http://immasurya.blogspot.com

And start from now on, semua updates akan berada di rumah baru kita actually dah lama jugak laa berpindah since mids of last year (hehee..dah bole sebut last year kan..yaa lah..dah menjengah ke tahun baru)..

And well, before its been too late..I would like to wish all at out there..SELAMAT TAHUN BARU..HAPPY NEW YEAR..!!


Wednesday, 10-Jun-2009 13:51 Email | Share | | Bookmark
SampLe of Pic ~ mengisi masa lapang ~


Apa aku nak blogging malam ni erk..nak buat assignment hati dah kat Png..adeihhh...
Since kebuntuan taktau nak buat apa..so i do some updates here...sharing some of the collection pics from my hubby's gadget..sharing is caring & caring is loving..ohh yeahhh...

Bisnes kecik2 jer...xder masa nak advertise and not creative enough to create blog utk publish all the pics..So lepas ni we are thinking of commercialize it but for the purpose of approaches..you are most welcome to drop your comments kat sini...what is your thoughts..your feel and your idea on the pics..whatever thoughts that you guys drop here..i would always appreciate it..



We do accept the booking for any events that you feel to have photography session..just PM me @ immasurya@gmail.com or my mobile will always be available @ 013-488 2124..we may want to discuss on the package of your affordable budget


This is the event of my bestfren engagement..Photography was done @ Sg Petani, Anita's parent's house


Tuesday, 9-Jun-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Adoiyaiii...



Salam kengkawan suma..
Setahun jugak rasanya tak mengaktifkan diri meng'update' fotopages blog nii dek kesuntukan masa. Since lepas raya kena kuarantin (sendiri punya kuarantin laa ) preparing for new member arrival..pastu berpantang pulak..then right after that episod lain pulak bermula...adoiyaiii...

New life..new challenge..new spirit..new feelings..semua bercampor dalam satu jiwa..agak tertekan jugak laa..Well till now i am still suffering of all that..Panjang kalau nak dijadikan cerita kat sini..Cerita setawon how to write in one night...adoiyaiii...

Planning to do the updates insyaAllah bila dah balik ke pangkuan kuarga..The moment of now rasa takde ruang utk blogging lagi..sedey jugak..Ramai kengkawan tya mana menghilang..Gurls and guys, am still here..alive as usual..Assignment...projects..research...deadline..hubby..baby...arrrghhh...!!! sakitnya perasaanku travel back to Png every week just to be with my joys..WAJIB if not i will fall sick..its been almost half year minus 1st 2 month my hubby travel down to Shah Alam every week..tersangat laa sedihnyaa hidup berjauhan..adooiyaaiii...


Miss them sooo much...

Income vs expenses..we had spends thuosands for expenses dah so far..silap2 boleh downpayment our dreamed car tp apakan daya...All in all are rezki yang Allah kurniakan..syukur Alhamdulillah...Dugaan is as well from HIM..aku terima seadanya walaupon teramatlah berat menanggungnya...Yess..!! berat lagi bahu yg memikul..adoiyaiii..

Hmm..it's bed time but hard to close my eyes here..its not kind of insomnia but penyakit ANGAU..I miss them sooo much...only words can't describe about it...Feeling can tell better..tak sabaq rasanya nak kembali ke keadaan macam dulu...being together where ever and whenever...Can't wait for that..Ya Allah...aku pohon kekuatan dariMU..berikan aku semangat dari rahmatMU...Aminn...


Monday, 1-Sep-2008 04:42 Email | Share | | Bookmark
1 RamaDhan 1429H | 1 September 2008

Pajeri Nenas..my recepi
Papedom and Ikan masin..
Si kenit tukang baca doa. :-D
View all 8 photos...
RamaDhan DaTanG Lagi...

Syukur Alhamdulillah dengan izin Allah S.W.T aku dapat lagi menempuh bulan yang mulia dan penuh keberkatan bagi seluruh umat Islam nii..Bulan Ramadhan Al-Mubarak..

Tapi bulan Ramadhan kali ni memang berbeza dan bahagia sangat bagi aku dari Ramadhan yang sebelum-sebelumnya..Kali ni aku sambut Ramadhan dengan orang-orang yang amat membahagiakan hidup aku..esp hubby aku yang tercinta..

Bulan Ramadhan nii mengingatkan aku pada kisah bermulanya cinta aku yang sampai ke hari ni benar-benar memberi aku seribu kebahagiaan yang tak dapat aku gambarkan..Bulan Ramadhan-lah yang memulakan pertemuan kami yang pertama..Waktu tuu aku support on night shift and dengan tak sengajanya kami sama2 keluar untuk bersahur..A year after that..kami melalui bulan puasa sekali lagi dengan ikatan pertunangan dan puasa tahun ni kami dipanjangkan jodoh dan dimurahkan rezeki Allah untuk melalui bulan puasa sebagai suami isteri..Alangkah bahagianya..

Pagi ni aku bangun seawal 4.30 pagi, nak siapkan makanan untuk bersahur..ala kadar sangat..maklumlaa..awal-awal pagi ni bukan nak makan beriya pun..lagipun kan ker kita dituntut bersederhana dalam bulan puasa nii... Cukup dengan sejenis dua lauk jaa..Yang penting dapat isi perut sikit untuk my baby esp...Masak pajeri nenas, makan dengan ikan masin and goreng papedom..fav hubby aku..Bancuh kopi Columbia flavor and ali cafe utk my hubby is more than enough dah..



Hari ni hari pertama aku berpuasa..sama seperti umat2 yang lain dan malam tadi kami (me and my hubby) sama2 ke masjid untuk menunaikan solat Terawikh berjemaah..Mula2 memang rasa berat sangat perut nak berterawikh..almaklumlaa perut dah makin berisi..hehehee..Tapi aku kuatkan jugak semangat dan dengan harapan aku dapat melengkapkan ibadat puasa aku untuk tahun ni beserta amal ibadat yang lain jugak insyaAllah...Aminnn...


To be cont...Bukak Puasa vers. plak.. jom...mesti meriah..


07:26pm - Telah masuk waktu solat fardu Maghrib dan waktu berbuka puasa bagi seluruh negeri Pulau Pinang dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya.

Allaahumma lakasumna wabika amanna wa'alaarizkika aftarnaa birohmatikaya arhamar raahimi..
Allaah hummaa baariklanaa fiimaa rozaktanaa waaqinaa 'azaabannar..Aminn...




Yaa....ni dia kemeriahan waktu berbuka..satu family ada..mak..adik2 akak n abg ipaq semua ada skali..Tgk jaa laa juadahnyaa..memang bess..Jangan jeless...
Jom kita tengok apa jaa yang ada...hmm..yummii...Ada roti jala..ada spagetti..roti john..murtabak..sate ayam..telur rebus..kari daging..air tembikai..air kelapa sarbat ngan teh O dan yang paling utama pemula pembuka puasa laa semestinya kurma Yusop Taiyob..hahahhaaa..ngan si kenit tukang baca doa..tgk jaa laa gelagat dia..menyibuk betoi..




Dah selesai berbuka..masing-masing bersiap solat Maghrib then macam biasa..ke mesjid untuk solat sunat Tarawikh berjemaah..Makan tuu makan jugak..amal ibadah jangan dilupa.. Semoga kita sama2 mendapat keberkatan dalam melaksanakan perintah Allah..Aminn yaa-rabbal 'aalaminnn...


Sunday, 24-Aug-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
My BestFriend's Engagement | 23 August 2008 | Sungai Petani

CongratuLationS GirL...!!!

Semalam me and my hubby ke Sungai Petani..ada jemputan majlis kenduri my bestfriend bertunang..Dia mintak my hubby ambik gambaq majlis dia..so kitorg pon pi laa..Lagipon dah berbelas tahun tak jumpa dengan Arnita since kami quit sekolah after SPM tahun 1996 dulu..mak aii..lama gilooo tuu...10 years and more..wow..macam tak terasa masa sepanjang tuu dah berlalu..Ni laa kitorg for the first time jumpa after for years...



Lama tak pernah jumpa Arnita..once arrived kat umah dia dapat tgk Arnita dalam pakaian bertuang serba pink..cantiknyaa dia...muka dia masih tak berubah..mcm yang aku kenal zaman sekolah dulu jugak cuma dah makin matured and more importantly..Arnita mmg cantik dan makin cantik..




Anyway Arnita...Congratulations to u and your fiance, Kevin..sama padan gituu..teringat masa aku bertunang dulu..hehehee..Well..jom layan some of her pics..tp takleh banyak2..nanti tak surprise utk Anita..hehehee..Utk arnita..tgu erk..gmbr masih dalam process..


[<<  <  [1]  2  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net