Imma's FotoPage Album

By: Imma Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  >  >>]    [Archive]
Thursday, 21-Aug-2008 15:00 Email | Share | | Bookmark
USM 38th Convo | 16 Aug 2008

Me, Kak Aishah (Mak Angah) and Angah
Melaram sat..
Servis bertukar tangan..hehehee - MakCik(Me) and Angah
View all 7 photos...
Surprise.....!!!!!

Huh..macam suspen jaa kann..It was not me that graduated laa..Last Saturday me and my hubby visit sambil meraikan anak buah my hubby graduate di Penang USM..Terimbau jugak laa kenangan lama while I was graduated..ada laa 5 tahun yang lepas but masa tu aku bukan di USM tapi graduate UKM..Sekejap jaa masa berlalu..tak alih-alih dah 5 tahun..4 tahun bekerja di private firm and now almost a year aku mengajaq..Totally different line from previous experience..Well, it is something interesting..a super super challenging experience...tak percaya try laa sendiri then you'll feel it..

Ehh..termelalut pulak..berbalik ke cerita konvo kat USM baru2 nii..Terlintas jugak kat hati ni nak cont study sbb teringin nak sarungkan jubah sekali lagi..Nak-nak time bergambar tuu ada hubby kat sebelah that always be by my side..dukung anak plakk..Eeeee..bessnyaaa..But tak sure laa I'm still capable enough to do it or not..Dlm keadaan mcm skrg ni mmg laa tak mampu tp in the nearer future, klu ada kemampuan and rezki insyaAllah..

Apa-apa pun..CONGRATULATIONS to Angah..Ni laa dia tuan punya diri yang grad nyaa..hehe..but on the first stage..aku dulu yang melaram ngan jambangan2 bunga yang nak kasik kat dia..hehe..


Angah ni pon bakal cikgu jugak..jeles aku..Haa..bouquet yg ada PooH tu PakCik kasik and froggie tuu MakCik yang kasik..nanti time makcik grad..turn Angah plak bagi..hihiii..tp makcik tak janji laa tahun bila and kat mana..kui kui kui..


Saturday, 19-Jul-2008 05:59 Email | Share | | Bookmark
Zoo Taiping | 12 July 2008

Minggu lepas ikut trip hubby nyer photography club buat assignment ke Zoo Taiping. Kata org sambil menyelam minum air skali..hehehee..aku pon ikut jugak laa..Mak aku kata "larat kaa mak labu nih nak jalan.." hahaha Tp kat zoo ada ketapi, klu tak larat jalan bole naik ketapi..yeaa..padahal tak naik pon sbb klu naik ketapi tak puas nak layan tgk menatang2 kat situ..



Mak aii..mcm2 menatang ada kat situ..terjakun jugak laa tgk..wuakakakaa..Dulu aku pernah aarr pi Zoo Negara kat KL nun, lama dahh..tahun 98 klu tak silap..masa tuh mmg aku tgl kat sana ponn..tp tak laa semenarik Zoo Taiping..Klu nak tau bes ker tak..kena laa pi sendiri tgk mcm mana..

Tgh harinya..group pi makan kat pekan Taiping..lepas mkn tghari..next assignment patutnya ke Taman Tasik Taiping..tp keadaan cuaca tak mengizinkan..Taiping hujan lebat..so singgah laa sekejap kat Railway Station..situ ada bumbung..hahaha..amik gmbr lebih kurang then group pon bertolak balik Penang..



More pics..kena tgk dalam album..enjoy...


Friday, 4-Jul-2008 17:13 Email | Share | | Bookmark
Blogging suka-suka Jer.. ;-)

 
 
 
View all 11 photos...
Hmm..apa nak buat ni erk..bosan plak..dari layan mata ni pejam jaa..baik update something dalam fotopage ni kann..tapi...apa yang nak diisi pon tak tau laa..Nak kata gi jalan2..dah lama jugak tak menjelajah..abeh2 pon balik kampung mentua hujung2 mingu..itu pon dua tiga minggu skali...

Hahh..balik kampung...ada taman rekreasi air terjun kat kampung mertua laa..Hutan Rekreasi Batu Hampar..2km jaa dari rumah..jom kita tgk..bess tak gi situ..hehe...zasss...layann...


Wednesday, 27-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
PangkoR I$LanD...Phewww.. 25 Jan '08 - 27 Jan '08

Our journey..
Dalam bot..
Two of us...
View all 49 photos...
25 Jan 2008
Lepas bird park..jom layan kami pi Pangkor plak..hehe...besss...
Bertolak dari Penang pukul 10pg..drive..sampai Lumut around pkl 12 camtu..park keta kat Manjong, umah adik hubby..pas beli tiket bot..sewa moto..(stendet laa kat Pangkor..org naik moto jaa) then terus bertolak naik bot ke Pangkor..sat jaa naik bot..dlm stgh jam camtu..



Smpi Pangkor..kami check in kat Coral Bay Resort..not bad jugak hotel nii..selesa and convenient enough..Lepas check in..mandi2 tukar baju semua..baru laa terasa kelaparan and keletihan sbb belom lunch lagik..aduih..then kitorg pi laa meronda2 ke Teluk Nipah cari gerai nak lepak makan2..xdak laa jauh ponn..dlm 2 3km jaa..Punya laa bosan mcm xdak org jaa kat Pangkor nih..Lepas isi perut kami pi meronda pusing2 pulau Pangkor..alaahai..kocik yoo pulau dia..x sampai sejam dah balik hotel..tp sempat laa kami menyinggah2 bergambaq sakan..Gambaq..?? Layan dalam album laa..



The next day tuu baru pi melayan water sport lahh..snokel lahh..tgk org..hehehe..mcm2 ada..ala2 kat Penang jugak..Rupa2nya Saturday baru org start meramaikan Pulau Pangkor nih..yang kitorg pi meronda semalam tuh hari Jumaat..org duk sibuk kerja lagik..kami pi meronda dah..hehehe Lepas penat beraktiviti kat Teluk Nipah..kami balik hotel layan swimming pool pulak..Mlm pi dinner..dekat Hornbill Resort Teluk Nipah..mkn ikan bakaq..hmm bole laa tahan.."Sedap lagi yg kat Teluk Tempoyak Penang nii.. Lepas dinner apa lagik..balik hotel melepek laa..penat gilaa..

Yang tak bessnyaa..jauh2 bercuti ke Pangkor..last last boleh pulak jumpa ngan warga DELL..bosan arr..depa pi teambuilding activity..disebabkan keciknya Pulau Pangkor ni kann..depa pon landing Coral Bay jugak...isk isk isk...

The 3rd day..nak balik dahh...tp sebelom tuh sempat lagi pi meronda pusing2 pulau skali lagi...bergambaq..Tgk kilang buat sate sotong..hehe..bucukk.. In real life..tgk duk sedap naik moto meronda sambil mkn angin..boleh tiba2 sekoq hornbill terbang depan kitorg then hinggap kat pokok ceri rendang tepi jalan tuh..My hubby pon apa lagi..teros brenti amik gmbq..Hornbill tu plakk ala2 galak berposing plak..Jom tgk gmbq dia kat album..



Planning lepas nii nak ke mana pulak tak sure lagi..Hmmm..kita nak pi mana plak yek abg...


Saturday, 16-Feb-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Penang Bird Park ;)

Penang Bird Park
wow..garang laa..!!
so cute...comeynyaa
View all 33 photos...
Feb 16, 2008..mcm biasa..mengisi masa lapang..me and hubby pi jenjalan ke area Seberang Jaya..and without any planning..tak pasai2 kitorang menyinggah ke Bird Park..standard laa orang kalau dah suka berjalan jaa..dari takdak idea instead of shopping kitorg pi melawat burung2 kat situ..Menarik jugak tp penat laa jalan...taman burung ni luas gila...beratus jenis and spesis burung ada kat sini...

Sapa2 yang rasa2 dah habih sangat idea nak berjalan ke mana..pegi laa bird park nih..exciting..esp bila dtg part nak kasik burung makan kat tangan..beli makanan dia last2 habih semua berterabur bila banyak burung dtg hinggap kat tangan nak makan..dah laa cacing tuh hidup..fresh nyaa makanan utk dia..eee geli laaa...wekkk..!!
Jom jalan-jalan...Lepas bird park...kitorg nak ke Pangkor pulak...phewww...!!!





[<<  <  1  [2]  3  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net