Imma's FotoPage Album

By: Imma Rahim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Jan-2008 10:13 Email | Share | | Bookmark
JoM JaLaN-JaLaN | The Tree ToP WaLk, Sg SeDiM | 19 Jan 2008

on the way meredah kampung nak ke Sedim
Kampong Sedim
Sungai Sedim
View all 67 photos...
Jom jalan-jalan..

Weekend ni plan nak ke umah akak hubby aku kat Kulim..Dah alang2 terlepas ke Kulim..xsyok laa klu tak mengular kann..so tak pasai2 hubby ckp nak ke Sedim..Apa lagi..horayy laa aku ponn..mana taknya..excited tang sungai dia tu laa..So kitorg ke Sg Sedim, jalan2 kat The Tree Top Walk tuu..Adoihh...gayat tuhhh tinjau ke bawah..tinggi...
Mcm biasa laa..entrance kena laa bayaq..RM10/pax..Bole laa skali skala..Member offc hubby pon ada join skali bawak anak2 and wife jalan2..




Nii dia ayaq sungai dia..even cetek jaa tp punyaa laa laju..huh..ngeri..tak sesuai utk kanak2 klu xdak pengawasan mak ayah..sejukkkk...besss...

Bess jugak laa berendam...sejukk..sangat refreshing..hmm..pas berendam..berlawan arus..perut pon apa lagik..berkeroncong sakan laa..pastu kitorg pi pekena nasik ayam periuk besar dekat Karangann..Mmg sedap nasik ayam tuu..Kira nasib laa ada rezki kami merasa..kira sampai tuh dah jadi pelanggan terakhir dah..Diorg nak tutup restoran dah..


Thursday, 24-Jan-2008 11:22 Email | Share | | Bookmark
HoneyMooN @ CaMeRoN HighLanD | 14 -17 Dec 2007

 
 
 
View all 48 photos...
Hmm..Dah selesai semua majlis..skrg tiba waktu untuk jenjalan laa plak utk pengantin baru..yeaaa..Destinasi yg menjadi pilihan ialah tanah tinggi Cameron Highland..Sejukkk...
Bertolak dari Penang pkl 11pg and tiba di Cameron pkl dkt pkl 2 ptg..mana tak nyaa..menyinggah merata..Hehee..Landing kat EQ Hotel..Memang tip-top lahh duk situ..Suhu Cameron mmg sejuk gila..Harap kat baju lengan panjang aku ja laa..Jacket tertinggai..Adoii..Org bnyk lemak mcm aku pon takleh tahan sejuk..
Huarghhh..Asik nak menguap jaa..Sejukk weii..
Jom kita layan gambaq2 kitorg kat sana..

Lepak kat Hotel Equatorial Cameron Highland..and places of interest yg kitorg pi..stendet laa klu dah pi Cameron..mana lagi kalau bukan ladang teh..strawberry farm..flower and vege garden..Tapi tak bnyk tempat yg bole kami jelajah..hujung tahun cuaca hujan tak menentu..So tak pi laa ke kebun sayoq and kebun bunga..Lain kali pi lagi hubby ckp..Yeaa...



Lain2 gambaq cam biasa kena laa layan kat dlm album..Hehehe..Letih nak buh kat sini semua..Bnyk sgt..Jemu tgk plak..

On the way balik..sempat kami pi menyinggah ke Lumut tp tak dpt turun keta sbb hujan punyaa laa lebat sepanjang jalan turun dari Cameron smpi ke Lumut..Ingat nak lepak2 kat jeti tp tak kesampaian..But tak mengecewakan..our next plan will be Pangkor on this coming January..Yeaa...


Tuesday, 11-Dec-2007 22:30 Email | Share | | Bookmark
KoleKsi HanTaRan..

 
 
 
View all 20 photos...
Dalam album nii memuatkan semua hantaran bagi kedua2 majlis. Tema hantaran masih mengekalkan warna biru dan royal gold supaya sepadan dgn warna tema majlis.
Sireh warisan berzaman tak pernah ketinggalan sebagai penyeri utama hantaran serta majlis..





Kebanyakan hantaran kitorg (my hubby and i) siapkan sendiri..bab decoration ja laa..gubahan sireh, tengkolok, lipatan kain telekong and songket, coklat hasil kerja tgn mak and sedara2..Tima kacih..Caayang mama.. Mmmuah mmuahh...
Lahh..dia ni pon sebok laa nak berposing..takpa laa..kasik chance..Duk laa..Hehehee


KLu ada yg tertinggai lupa masukkan sowi laa no..hikhikhik..


Sunday, 9-Dec-2007 20:45 Email | Share | | Bookmark
9 Dec 2007 | Kg AiR PuteH, SerDanG, Kedah

 
 
 
View all 23 photos...
Kali ni, menyusur plak ke majlis di rumah pengantin lelaki yang berlangsung di Kg Air Puteh, Serdang, KedaH. Tema royal gold memeriahkan warna-warni majlis. Macam hari sebelumnya, pengantin bersiap sama2 kat butik pengantin milik Kak Noor. Jom kita tengok..


Kak Azie..cunn lahh..memang terer gila mekapkan mata..memang bess lahh..




Paling best skali..kereta pengantin diiringi oleh konvoi 'KiLLeRBeeS', kelab kereta Ford & Mazda Zone Utara..Tengkiu guys..Love yeaa.. esp to abg Kasman as a 'Tok Penghulu Club'..Yang itam mengancam nie keta dia laa yg bawak pengantin..Pheewww..Bess lahh...


ni gmbr masa kat highway, dlm perjalanan menuju umah pengantin lelaki.
Lepas toll Jawi, kat area Nibong Tebal, konvoi tgu semua skali smpi sblm teruskan perjalanan


Masa sampai tuu..ramai dah tgu sbb janji pkl 1.30 tp pkl 2ptg baru sampai..Turun jaa keta..bergemuruh member2 Dell tepuk tgn..hubby nyer colleagues laa..punyalaa ramai..thanks guys for coming..Yg tak sangka..Ana ngan Izat pon ada walaupon dah ptg..ingatkan takmai dah..hehe..lep u my pren...ingat jugak hang kat aku kan Ana..Yeaa..Ni laa dia..'comel' gituu..baru kawen jugak..stgh thn yg lepas..


Skali lagi terima kasih yg tak terhingga buat semua..Keluarga & sanak saudara sebelah hubby, kawan2, konvoi KiLLeRBeeS. Tak ketinggalan jugak skali lagi pada Kak Noor dr Gallery Cahaya Kasih-pakaian pengantin, Kak Azie-Mekap and Ayarx for the great photos..


Saturday, 8-Dec-2007 23:30 Email | Share | | Bookmark
MaJLiS RajA SehaRi | 8 Dec 2007 | Permatang DamaR LauT, PeNanG

Biru PenYejuK KaLbu..
 
 
View all 31 photos...
Merisik sudah..bertunang pon sudah..MajLis yg dinanti kini diRai..Penyatuan dua hati disandingkan di pelamin raja sehari.. tema gabungan putih dan biru laut jadi pilihan penyeri..Majlis berlangsung di kediaman keluarga sendiri di Permatang Damar Laut, Pulau Pinang dan diramaikan dgn kunjungan sanak saudara..sahabat handai serta teman2 seperjuangan..TQ guys for coming...

Jom kita tengok the making sebelom siap jadi pengantin yang bakal disandingkan
..



dan hasilnyaa.......


Tengkiu pada Wawa dari Romantis Studio..Kak Noor dari Gallery Cahaya Kasih and Ayarx for the great photo..Preparation memang 'A' lahh...Sure kenang u all smpi bila2..Hehe..Gambaq2 yg selebihnya ada dalam albumm...Check it out...


[<<  <  1  2  [3]  4  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net